I över 40 år har Fisksätra firat mångfalden i orten med ett event för hela familjen där kultur möter kultur. Internationella Festen är en familjefest med dans, musik, barnskoj, mat från hela världen och mycket mer. Alla är välkomna att delta såväl som besökare eller utställare. Internationella Festen arrangeras av Fisksätra Folkets Hus.

2023 års upplaga av Internationella Festen – en kulturfest för hela familjen, arrangerades av Fisksätra Folkets Hus för tionde året i rad. Festen har funnits sedan 1970-talet. Det blev ett festligt och välbesökt evenemang som ägde rum den 19 augusti i Braxenparken mellan klockan 12:00 och 22:00.

Braxenparken var fylld med en rad underhållande och interaktiva aktiviteter för alla åldrar och intressen. Besökare kunde uppleva den virtuella världen vid en VR-station, hoppa och leka på olika hoppborgar, utmana varandra i schackspel, prova på bumperball eller yoga. En uppblåsbar fotbollsplan erbjöd möjligheten att spela fotboll med vänner och familj. Street fotbollen med Fisksätra IF adderade en extra dimension till de övriga aktiviteterna. För de som tycker om precision och skicklighet fanns det en station med dartspel där man kunde tävla mot varandra.

Matentusiaster hade många alternativ att välja bland. Flera foodtrucks fanns på plats med läcker mat. Lokala matförsäljare och privatpersoner erbjöd spännande rätter från olika delar av världen, vilket gav besökarna en smakrik resa genom olika kulturer. Det fanns ett lotteri där man kunde vinna fina priser. För de som ville fånga stunden och skapa minnen fanns ett 360-fotobås där besökare kunde ta bilder och dela dem med vänner och familj. Festen erbjöd också möjligheten att få dekorera ansikte och måla fingrarna med henna.

Mitt i Braxenparken fanns en scen där både lokala artister och större namn framträdde. Atmosfären var elektrisk med en stor publik som njöt av musik och underhållning. Vi hann även med att uppmärksamma föreningens 20-årsjubileum och tacka flera eldsjälar som har varit med från början, år 2003, då föreningen bildades.

En variation av aktiviteter, matupplevelser och underhållning skapade en minnesvärd dag full av glädje och gemenskap. Många besökare hittade till Braxenparken, de kom både från Fisksätra, övriga Nacka och Stockholm. Sammanfattningsvis var årets internationella fest en mycket lyckad, dynamisk och inkluderande festival som lockade många människor i alla åldrar.

Foto: Dominika Depczyk

Bilder från tidigare år

Filmer från tidigare år

Video från Internationella Festen 2017
Video från Internationella Festen 2018
Video från Internationella Festen