Under året har vi, Nackas fyra kulturhus, jobbat med ett projekt som nu mynnar ut i utställningen ”Vi är Nacka”.
Vi har vernissage den 29 september kl 18:00 i Fisksätra Folkets Hus, Fisksätravägen 18 (OBS att man måste stå på listan för att komma på vernissage den 29 sep). Sen kommer utställningen att vandra vidare till samtliga hus och avslutas i Stadshuset. Datum för de olika husen ser ni nedan. Nacka fyller 50 år vilket hela kommunen firar!
I ett gemensamt projekt har Fisksätra Folkets Hus , Boo Folkets Hus, Älta Kulturknut och Kulturhuset Dieselverkstaden gått ihop för att porträttera och lyfta betydelsefulla människor från och i Nacka. Detta projekt är med stöd från Nacka Kommun och deras projekt “Nacka 50” som genomförs runt om i kommunen under året.

För mer information se länk:
www.nacka.se/kommun–politik/nacka-fyller-50-ar/

Även Stena Fastigheter och Kulturrådet har gjort detta projekt möjligt!Vi har porträtterat 20 människor från i Nacka, fem per kulturhus, i 3D och 2D verk samt intervjuat dessa. Personerna är utvalda av Nackas egna invånare och har valts utifrån att de av olika anledningar har eller betyder mycket för vardera plats. Dessa är sedan 3D-printade med hjälp av fotogrammetri.

Här kan man läsa och lyssna på intervjuer med de utvalda Nackaborna

Datum för den vandrande utställningen:
Fisksätra Folkets Hus: 29 sep-13 okt
Älta Kulturknut: 20 okt-3 nov
Dieselverkstaden: 10 nov-23 nov
Boo Folkets Hus: 1 dec-15 dec

Vi är Nacka – Vernissage 29 September kl 18