Här finns information om de kulturkurser som vi arrangerar i Fisksätra Folkets Hus

Introduktion till teater med Johanna

Drama (på svenska) med Dramapedagog: Johanna Holst Lidfors. Andra delen Teaterkurs för barn och unga våren 2019

Startdatum: 16/04/19

Tid: tisdag 16:00 -17:30

Kostnad? Helt GRATIS

 Äldre: ca 8-13 år, (Det är inte super strikt med ålder, så du kan få plats även om du är t.e.x 14 år).

Johanna är en utbildad teaterpedagog. Vi kommer jobba med improvisations teknik. Målet är att öva på att berätta en historia. Kom som du är men i oömma kläder och ta gärna med en flaska vatten!  

Poesi med Houssein

Startdatum: 23/01/19

Barn mellan 10-16 år

Tid: onsdagar 16:00 -18:00

Poesi Kursen ska undervisa att skriva och recitera egen poesi – som spoken word eller flow – och publicera. Kursen börjar med introduktion till vad poesi är, och gå genom poetiska tekniker för bodde stand up och skrivande poesi. Att producera eget poesi och få det ut definierar kursen. Målet är att producera ett fanzine och att poeter ska ta sina dikter till publicering och presenteras offentlig som spoken word.

Digitalskapande med Carl

Startdatum: 23/01/19

Barn mellan 7-12 år

Tid: onsdagar 16:00 -18:00

Under kursens gång ska du lära om 3D-Printing och hur du förbereder och 3D printar en digital 3D-fil från datorn. Med en 2D-ritprogram ska du lära dig hur du gör figurer och grafiska element i 2D med hjälp av programmet Inkscape. Med en laserskärning – en FS Laser – lära dig hur du laserskär ut en designfil med Full Spectrum Laser. Elev ska lära sig hur du sker ut vinyl med vinylskäraren. Lär dig bygga med Strawbees, och lära dig att bygga en robot av en pyramid samt programmera och dekorera denna så att den får en speciell typ av personlighet. Lär dig att designa en egen namnskylt på datorn som du kan bränna ut i trä med vår laser skärare. 


Dans med Rebecca

Startdatum: 23/01/19

Barn mellan 10-15 år

Tid: onsdagar och fredagar 16:00 -18:00

I dessa danskurser, barn och ungdomar lära sig inte bara att kontrollera sin balans, hållning eller att följa musiken och rytmen utan kommer de också att lära sig att uttrycka sig själva med sitt kroppsspråk. De får även lära sig att röra sig på scenen och kommunicera med andra dansare för att sedan kunna kommunicera med en publik.

Kreativverkstad

Startdatum: 23/01/19

Barn mellan 8-13 år

Tid: onsdagar 17:30 -18:30

Släpp loss din kreativa förmåga, kom och rita, skriv och skapa med oss! Föräldrar är välkomna att delta. Våra pedagoger finns på plats med inspiration och vägledning. Det är alltid gratis att delta i skapande verkstad.