Arabiska Teatern skapar föreställningen “Hjältinnor” på arabiska för barn och familjer. Trettonåriga Leyla berättar om sitt liv, känslor, föräldrar och om kvinnor som är hjältinnor, om arabisktalande kvinnor som har förändrat världen, gjort modiga saker, utmanat patriarkala strukturer, kämpat mot fördomar och traditioner. Vi är inspirerade av de populära barnböckerna om kvinnliga hjältar som publicerats de senaste åren. Vi ser att det finns ett stort behov av att iscensätta och gestalta detta tema för arabisktalande flickor och för pojkar och deras föräldrar. Vi utmanar traditionella föreställningar om hur en kvinna kan vara och vad en kvinna är för att visa att du som tjej kan välja din identitet. Det är en pjäs som vill inspirera tjejer att kämpa för frihet att göra vad hon vill, att drömma och leva stort!

Gratis inträde!

Arabiska Teatern-”Hjältinnor” 22 Oktober 18:00