Förra veckan var kultur och demokratiminister Amanda Lind och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen på besök i Fisksätra Folkets hus(Åsa Lindhagen via länk). De fick en inblick i hur verksamheten arbetar och aktivt involverar civilsamhället för att motverka segregation och främja deltagande.

Folkets hus visade bland annat upp två av sina projekt ”Med början i Fisksätra” och ”Folk Lab”.

Mouadh Jeddi arbetar som projektledare på Folkets hus och säger att ministerbesöket betydde mycket för verksamheten.

–       Det betydde otroligt mycket att dom får se vad vi gör. Vi har varit en av de bästa i landet när det kommer till Folk Lab. Det är ett unikt projekt som har fått många att komma in i samhället och i gemenskapen. 

Mouadh berättar att de fick bra respons av ministrarna, som verkade nyfikna på verksamheten.

–       De verkade intresserade och var nyfikna på hur vi jobbade med projekten och med deltagarna. Vi höll i en workshop som avslutades med att Amanda Lind fick skriva ut sitt favoritcitat som löd ”Lev”, med laserskrivare, och det blev till en kylskåpsmagnet med en bild på sig själv.

Mouadh vill framförallt förmedla att det genom Folkets hus finns möjligheter att komma in i samhället, och att det finns plats för alla som intresserar sig för verksamheten. Han började själv att gå till Folkets hus, vilket ledde till att han senare fick jobb där.

–       Det finns möjlighet för människor att starta sina egna projekt och så länge det finns intresse kan idéerna bli verklighet, alla får en egen plats i Fisksätra Folkets hus. Kan man inte språket så gör det ingenting, man kan utvecklas tillsammans med andra. Det var så det gick till för mig.

Skriven av Julia Eriksson, Frilansjournalist 

Tack för besöket Amanda och Åsa