Fisksätra Folkets hus presenterar SommarLabb 2020!
20 juli – 7 augusti
Måndagar – torsdagar kl 15 – 20
Fredagar kl 15 – 22
Plats: Fisksätra Folkets hus, Fisksätravägen 18, hållplats Fisksätra
Kostnadsfritt! För dig 12 – 19 år

I vårt nya Folkets hus presenterar vi Folk Lab Fisksätra! Vårt sociala och digitala Labb. Sommaren 2020 har vi tre kreativa spår med Nackas ungdomar. Vi har tre spralliga aktiviteter. Under tre veckor lära du dig allt om allt från robotar till bakverk. Eller skapa helt fritt i vårt labb! VI har tre kreativa spår som vi har förberett extra noggrant:

ÄT UPP MIG!
Gör ätbart och lokalt: Nackachoklad, -tårta, -läsk, -glass och -kakor. Vi tar fram gjutformar med 3D-skrivare och vår formtagningsmaskin, gör utsmyckningar med vår laser- och vinylskärare och testar att bygga bakverk som rör på sig med våra enkla robotar.

SPELA MED MIG!
Tillsammans under hela sommaren tar vi fram Nackaspelet. Ett specialbyggt spel om Nackas möjligheter, utmaningar och framtid. Spelet bygger vi med olika material från labbet och använder vår maskinpark för att ta fram unika spelpjäser!

UPPGRADERA MIG!
Vi använder oss själva som utställning. Vi gör egna smycken, klädmärken och provar att vara modell framför kameran. Till hjälp har vi symaskiner, brodyrmaskin och alla maskiner ovan.

OBS! VARJE FREDAG!
Vi visar upp, äter och spelar med resultat på ett gemensamt “fredagsmys” och planerar inför kommande veckor. Veckorna avslutas med ett “megamys” sista fredagen där vi visar upp vad vi gjort och bjuder in lite bredare till ett gemensamt skapande. Vi ses!

Fisksätra Folk Labs Sommarlabb 2020 stöds av Nacka kommun och Boverket i samarbete med Model Academy by AM. Tack till KockRocken Catering & Cafébageri för spons och Stena Fastigheter i Nacka för hjälp.

PS Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om folksamlingar och social distansering

Sommarlabb 2020!